۱۳۸۷ اسفند ۱۴, چهارشنبه

چای بهتر است یا قهوه؟


سايت نخستين : زمستان است و چای داغ می‌چسبد. قهوه داغ هم همین‌طور. ولی کدامشان سالم‌تر است؟ در فصل سرد، متخصصان تغذیه چه نوشیدنی‌هایی را بیشتر توصیه می‌کنند؟ و چرا؟ پاسخ‌ متخصصان تغذیه را به این پرسش‌ها بخوانید...قهوه (چه کاپوچینو، چه اسپرسو یا حتی نسکافه) یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها به حساب می‌آید. جالب اینجاست که واکنش‌های متفاوت بدن افراد در برابر کافئین، به آستانه تحمل‌شان بستگی دارد. از جمله خواص قهوه می‌توان به کاهش اشتها، رفع خستگی، رفع یبوست و کاهش احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها و جلوگیری از ایجاد پوسیدگی دندان اشاره کرد. همچنین قهوه به عنوان داروی طبیعی دیابت نوع دو شناخته شده است؛ البته نه به این معنی که هر روز باید یک فلاسک قهوه نوشید! طبیعی است که افراط در نوشیدن قهوه میزان کلسترول خون را افزایش می‌دهد. به علاوه کافئین جذب آهن را در روده‌ها کم می‌کند و باید از مصرف کافئین همراه با غذا و تا یک ساعت پس از آن، به طور جدی پرهیز شود. کافئین را نمی‌توان به طور کامل از قهوه استخراج کرد. از این‌رو حتی قهوه‌های بدون کافئین نیز مقدار اندکی از این ماده را دارند.پس توصیه ما به شما نوشیدن حداکثر ۲فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری در روز است.و اما چای سیاه خواص بسیار زیادی دارد: افزایش ایمنی بدن، تصفیه خون از طریق ازدیاد ترشحات کلیوی، کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی، کاهش کلسترول و فشارخون و جلوگیری از ایجاد پلاک‌های دندانی و...
بعد از چای و قهوه
در فصل زمستان یکی از انتخاب‌های نوشیدنی شما می‌تواند شربت آب‌لیموی گرم باشد. بسیاری افراد هنگام سرماخوردگی از نوشیدن شربت آب‌لیموی داغ لذت می‌برند. این نوشیدنی حاوی ویتامین C است که برای سیستم ایمنی بدن مفید شناخته شده است و گرمای آن برای کسانی که تب دارند مطبوع خواهد بود. برای تهیه آن می‌توانید از آب لیموی تازه، کمی شکر و آب‌جوش استفاده کنید. توجه داشته باشید برای افزایش اثرات مفید این نوشیدنی، به آن شیر اضافه نکنید تا به تصور غلط تبدیل به مولتی‌ویتامین شود. بد نیست بدانید اسید موجود در آب لیمو سبب بریدن شیر شما خواهد شد. این نکته را هم یادتان نرود که ریختن مایعات داغ در لیوان‌های یک‌بار مصرف سبب حل شدن ترکیبات پلیمر این ظروف درون نوشیدنی‌ گرم می‌شود. بدن با این ترکیبات سازگاری ندارد و نوشیدن مکرر مایعات داغ در این ظروف می‌تواند به بروز انواعی از سرطان منجر می‌شود و حتی مصرف اندک آن هم ممکن است باعث بروز افسردگی در افراد شود.بررسی ‌ها نشان داده است که بهترین ظروف یک‌بار مصرف، انواع کاغذی و اسفنجی هستند.

هیچ نظری موجود نیست: