۱۳۸۷ بهمن ۱۴, دوشنبه

افزایش موارد خودکشی در ارتش آمریکا


دویچه وله : بر اساس آمار رسمی، ۳۵ درصد سربازان آمریکایی که دست به‌خودکشی می‌زنند، کسانی هستند که در عملیات نظامی مناطق بحرانی مثل افغانستان و عراق شرکت داشته‌اند. ۳۰ درصد این سربازان حین انجام مأموریت، خود را از بین می‌برند.


موارد خودکشی بین سربازان آمریکایی که در مأموریت‌های نظامی در مناطق بحرانی به‌سر می‌‌برند، افزایش یافته است. بنا به گزارش رسانه‌ها، بالارفتن میزان تمایل به خودکشی درمیان سربازان، چنان چشمگیر است که وزارت دفاع آمریکا صفحه‌ی اینترنتی مخصوص یاری به آنان به‌راه انداخته است. در این صفحه می‌توان فیلمی را دید که در ابتدای آن یکی از سخنگویان پنتاگون، به روشنگری در این زمینه می‌پردازد. او از جمله می‌گوید: «افسردگی حالتی است که هر سربازی دیر یا زود به آن دچار می‌شود. برخی از سربازان حتی به فکر خودکشی می‌افتند.»

این جملات هنگامی شنیده می‌شوند که چند سرباز آمریکایی در فیلم به انجام حمله‌ای نظامی فراخوانده می‌شوند. برخی از آنان ناامید و افسرده به‌نظر می‌رسند و گریه می‌کنند. سخنگوی پنتاگون در ادامه می‌گوید: «این سربازان نیاز به کمک دارند». در پایان این فیلم روشنگرانه، شماره تلفن‌های روانشناسان و کشیش‌هایی که آماده‌ی یاری به این نظامیان هستند اعلام می‌شود.‌

واقعیت غیرقابل انکار

مقام‌های نظامی آمریکایی، این خبر را نیز که نرخ خودکشی بین سربازان آمریکایی افزایش یافته است، تأئید می‌کنند. پل ریکهوف، (Paul Riekhoff)، سخنگوی اتحادیه‌ی سربازانی که مدت‌ها در عراق و افغانستان خدمت کرده‌اند، می‌گوید که شمار خودکشی‌ها در ارتش دو برابر شده است. او معتقد است که چنین گرایش روزافزونی، باعث نگرانی‌است.

دلیل خودکشی سربازان برای ریکهوف روشن است. او ارسال مکرر و از نظر زمانی طولانی سربازان را به مناطق جنگی، عامل عمده‌ی این امر می‌داند. به نظر این سرباز باتجربه‌، بسیاری از هم‌‌قطاران او فرصت هضم رویدادهای ناگواری که هنگام مأموریت برای آنان رخ می‌دهند، نمی‌یابند. برخی اصلا از تحلیل و فهم این حوادث عاجزند.

ریکهوف معتقد است، مشکلات خانوادگی نیز از عوامل خودکشی سربازان است. این امر در حال حاضر، به‌خاطر وجود بحران اقتصادی، شدیدتر شده است. او می‌گوید بسیاری از خانواده‌های سربازان نگران آن هستند که خانه‌های آنها به حراج گذاشته شود، چون از نظر مالی قادر به پرداخت قسط‌ها و بهره‌های بدهی‌های خود نیستند.

فشار روحی، دلیل خودکشی

بر اساس آمار رسمی، در سال‌های گذشته، دست‌کم ۲۰ سرباز آمریکایی از میان صدهزار نظامی دست به خودکشی زده‌اند. ۳۵ درصد سربازانی که مرتکب قتل نفس شده‌اند، در عملیات نظامی مناطق بحرانی مثل افغانستان و عراق شرکت داشته‌اند. ۳۰ درصد این سربازان حین انجام مأموریت، خود را از بین می‌برند.

روانشناسان ارتش معتقدند که فشار روحی ناشی از شرایط دشوار سربازان، عمده‌ترین دلیل خودکشی آنان است. این امر ولی تنها پیامد انجام خدمت نظامی در مناطق بحرانی نیست. در این رابطه پل ریکهوف به مسائل دیگری هم اشاره می‌کند: «از هر چهار پنج سربازی که به آمریکا برمی‌گردد، یکی دچار فشارهای روحی ناشی از بیماری پست ـ تراماست، بسیاری افسردگی دارند و برخی هم الکلی شده‌اند که همین امر خود باعث پیدایی مسائل خانوادگی می‌شود. طیف مشکلاتی این‌چنینی بسیار گسترده است. ارتش هرچند دامنه‌ی برنامه‌های کمکی خود را گسترش داده، ولی ما به افراد بیشتری که بتوانند به حل مشکلات روحی سربازان کمک کنند، نیاز داریم. رئیس جمهور و پارلمان باید فوری دست به عمل بزنند.»

هیچ نظری موجود نیست: