سم سفيد همان قندان بلور پر از قندي است كه براي همه وسوسهانگيز است، چه كودك 7 ساله باشيد، چه پيرمرد 70 ساله. اما اگر بدانيد كه پزشكان ميگويند اين قندهاي سفيد، روزگار سلامت را سياه ميكند، آنوقت حتما در خوردن قند و شكر كه به آنها سمهاي سفيد هم ميگويند احتياط به خرج ميدهيد و با شيريني آن كام زندگي خود را تلخ نميكنيد. شايد به همين دليل باشد كه هيات دولت تصويب كرده است كه هنگام صرف چاي به جاي قند در ادارات دولتي از خرما و كشمش استفاده شود ولي اين مصوبه در برخي موارد ناديده گرفته شد. هرچند كارشناسان اعتقاد دارند دولت بايد نسبت به حذف بودجه خريد قند و شكر در ادارات دولتي كلا اقدام كند اما اگر شما به سلامتي خود اهميت ميدهيد، بهتر است اين مصوبه را در خانه خود عملي كنيد تا آنگونه كه پزشكان ميگويند از شر اين ماده خوشخوراك اما مضر در امان باشيد. اگر اين نوشته را بخوانيد، آنگاه متوجه خواهيد شد كه چرا همه پزشكان عليه قند و شكر اجماع كردهاند و يك بسيج ملي ضدقند به راه انداختهاند...
دكتر استقامتي، فوقتخصص غدد و متابوليسم ميگويد: «اينكه فردي قند زياد بخورد، ديابت ميگيرد تصور درستي نيست اما اگر در روز 5 ليوان چاي و با هر ليوان دو يا سه قند بخوريم، انرژي اضافهاي وارد بدن ميشود كه اين انرژي اضافه ميتواند موجب چاقي شود. چاقي نيز فرد را به انسولين مقاوم ميكند و ميتواند موجب ديابت شود.» من تلاش ميكنم كه چاي را بدون قند بخورم و مواظب غذا خوردنم هستم. الان سالها است كه نوشابه و قند را تحريم كردهام. وي يك پيشنهاد هم براي كساني كه قند دوست دارند و چاي شيرين را ميپسندد دارد: «اين افراد ميتوانند از شيرينكنندههاي مصنوعي مانند قرصهاي آسپارتام استفاده كنند كه عوارض كمتري دارند.»
دكتر اسحاق حسيني:
قند موجب ريفلاكس ميشود
دكتر اسحاق حسيني، فوقتخصص گوارش ميگويد: «نزديك به 7 درصد جامعه هر روز و 14 درصد به طور هفتگي، 28 درصد هر دو هفته يك بار و 90 درصد اجتماع يك بار ريفلاكس را تجربه كردهاند كه دليل اصلي آن استفاده از مواد قندي است. شايد بد نباشد كه اين نكته را هم بدانيد كه ريفلاكس اگر درمان نشود در درازمدت ممكن است هفت در هزار موجب سرطان مري شود اما ميوههاي شيرين مانند توت و خرما موجب ريفلاكس نميشوند. از سوي ديگر مصرف قند در افرادي كه زمينه دارند نيز ميتواند موجب كبد چرب شود و پالايشگاه بدن را با خطر مواجه كند.»
دكتر كيمياگر: چگونه مصرف قند را كاهش دهيم
دكتر كيمياگر هم متخصص تغذيه است و هم اديب. شايد به همين دليل است كه گفتههايش به دليل تسلط خوبش بر زبان بر دل مينشيند. دكتر كيمياگر ميگويد: «الان قند براي بعضيها جزو لازم تغذيه است اما ميتوان به جاي آن از جايگزينهايي مثل توت و خرما استفاده كرد. در اين ميان يك نكته مهم است و آن اينكه يك خرما داراي 20 كالري و دو حبه قند نيز داراي 20كالري است بنابراين نبايد فكركنيم كه خرما يا كشمش و توت قند كمتري دارند. اما مزيت ميوههاي شيرين اين است كه قندشان طبيعي است و بهتدريج جذب بدن ميشوند و ضرر كمتري دارند. از سوي ديگر، ميوهها داراي فيبر و آنتياكسيدان هستند كه در پيشگيري از سرطانها نيز موثرند.» دكتر كيمياگر با تاكيد بر اينكه قند كالري زيادي دارد و ميتواند موجب چاقي و ديابت شود، ميگويد: «بهترين روش اين است كه چاي خود را تلخ بخوريم و اگر نميتوانيم اين كار را انجام دهيم، حداكثر 20 گرم در روز از قند و شكر استفاده كنيم.» دكتر كيمياگر ميگويد: «من معتقدم اگر همه غذاها به درستي و اعتدال مصرف شوند، هيچ خوراكياي كاركرد سمي ندارد.» اما چگونه مصرف قند را كاهش دهيم؟ پاسخ دكتر كيمياگر به اين سوال راهگشا است. «قندها را ريز كنيد و اجازه بدهيد چاي سرد شود و بعد مصرف كنيد. آبدارچي محل كارم، يك حبه قند را چهار قسمت تقسيم ميكند. اگر چه او اين كار را براي صرفهجويي انجام ميدهد اما اقدامش موجب سلامتي ما ميشود. ذايقه خود را نيز عادت دهيد كه چاي كمشيريني استفاده كنيد. ذايقه تغييرپذير است.»
دكتر قاروني: قند چربي خون را افزايش ميدهد
وقتي از دكتر قاروني، متخصص قلب و عروق در مورد مضرات استفاده از قند ميپرسم در پاسخ دست به يك آشناييزدايي ميزند و ميگويد: «همه ما با مضرات استفاده از قند بهعنوان يك ماده پركالري تا حدودي آشنا هستيم اما ضرر اصلي قند به دليل وجود تريگليسيريد آن است كه موجب تنگ شدن عروق كرونر ميشود و اثر آن در زنان بيشتر از مردان است. اگر با هر وعده چاي دو يا سه قند بخوريم به ميزان قابل ملاحظهاي تريگليسيريد خون افزايش مييابد. از سوي ديگر، قند اثر آرامبخش كافئين موجود در چاي را خنثي ميكند.» دكتر قاروني خودش از آن دسته افرادي است كه چاي را تلخ و بدون قند ميخورد و در اينباره ميگويد: «اگر افراد براي مدتي چاي را بدون قند بخورند آنگاه متوجه ميشوند كه اثر آرامبخش چاي بيشتر شده است. ممكن است در ابتدا ترك قند كار سختي باشد اما به مرور تبديل به عادت ميشود.» دكتر قاروني در ادامه صحبتهاي خود از قند اتهامزدايي ميكند و ميگويد: «مصرف قند اگر چه چاقي را به همراه دارد اما به طور مستقيم باعث ديابت نميشود، ولي موجب ظاهر شدن ديابت در ميان افرادي كه استعداد دارند، ميشود. ضايعات عروقي و انفاكتوس از ديگر مضرات استفاده از قند است.» وي در ادامه ميگويد: «ما به افراد توصيه ميكنيم كه به جاي قند و شكر از توت، كشمش يا خرما استفاده كنند اما در مصرف اين خوراكيها نيز بايد اعتدال داشت و از مصرف بيرويه آنها نيز پرهيز كرد و نبايد به جاي يك توت، يك مشت توت خورد.»
دكتر شيرين معماران: قند، آفت دندان است
در يك زمستان سرد كه با خستگي از سركار به خانه برگشتهايد و روي مبل لم دادهايد، هيچ چيز دلنشينتر از يك ليوان چاي داغ نيست اما متخصصان دهان و دندان ميگويند خوردن قند همراه با چاي باعث از بين رفتن دندانها ميشود و شما بايد دردسر بيدندان را به جان بخريد. دكتر شيرين معماران، متخصص پروتزهاي دنداني و ايمپلنت درباره مضرات استفاده از قند ميگويد: «قند و شكر ارتباط واضحي با سلامت دهان و دندان دارند. قند ميتواند انرژي لازم براي تجمع مجموع ميكروبها را روي سطوح دنداني تامين كند ضمن اينكه ماده مغذي مورد استفاده براي اين ميكروبها را نيز تامين ميكند كه در نهايت باعث توليد مواد اسيدي ميشود و همين اسيدها هستند كه موجب بروز خطرات پوسيدگي در دندانها ميشود. در ضمن قند به سلامت لثهها نيز لطمه وارد ميكند.» دكتر معماران در ادامه به نكته جالبي اشاره ميكند: «اگر هم ميخواهيد چاي را با قند بخوريد قند را در چاي حل كنيد و اين عادت ما ايرانيها كه اول قند را در دهان ميگذاريم و بعد چاي را ميخوريم يك عادت غلط است و پوسيدگي دندانها را بيشتر ميكند.» جالبتر از اين نكته هم آنكه تحقيقات انجام گرفته روي چاي سياه نشان ميدهد تركيبات موجود در چاي سياه رشد باكتريهاي مضر دندان را كه سبب پوسيدگي و ايجاد حفره در دندان شده و دندان را از بين ميبرد، متوقف ميكند. وي ميگويد: «همچنين چاي سبز با از بين بردن باكتريها به عملكرد خمير دندان و دهانشويهها كمك ميكند.» تحقيقات صورت گرفته نشان ميدهد كه شستشوي دهان با چاي سياه مانع تشكيلات پلاك ميشود و بوي بد دهان را از بين ميبرد.
منبع : سايت سلامت
دكتر استقامتي:
سالهاست نوشابه و قند را تحريم كردهام!
دكتر استقامتي، فوقتخصص غدد و متابوليسم ميگويد: «اينكه فردي قند زياد بخورد، ديابت ميگيرد تصور درستي نيست اما اگر در روز 5 ليوان چاي و با هر ليوان دو يا سه قند بخوريم، انرژي اضافهاي وارد بدن ميشود كه اين انرژي اضافه ميتواند موجب چاقي شود. چاقي نيز فرد را به انسولين مقاوم ميكند و ميتواند موجب ديابت شود.» من تلاش ميكنم كه چاي را بدون قند بخورم و مواظب غذا خوردنم هستم. الان سالها است كه نوشابه و قند را تحريم كردهام. وي يك پيشنهاد هم براي كساني كه قند دوست دارند و چاي شيرين را ميپسندد دارد: «اين افراد ميتوانند از شيرينكنندههاي مصنوعي مانند قرصهاي آسپارتام استفاده كنند كه عوارض كمتري دارند.»
دكتر اسحاق حسيني:
قند موجب ريفلاكس ميشود
دكتر اسحاق حسيني، فوقتخصص گوارش ميگويد: «نزديك به 7 درصد جامعه هر روز و 14 درصد به طور هفتگي، 28 درصد هر دو هفته يك بار و 90 درصد اجتماع يك بار ريفلاكس را تجربه كردهاند كه دليل اصلي آن استفاده از مواد قندي است. شايد بد نباشد كه اين نكته را هم بدانيد كه ريفلاكس اگر درمان نشود در درازمدت ممكن است هفت در هزار موجب سرطان مري شود اما ميوههاي شيرين مانند توت و خرما موجب ريفلاكس نميشوند. از سوي ديگر مصرف قند در افرادي كه زمينه دارند نيز ميتواند موجب كبد چرب شود و پالايشگاه بدن را با خطر مواجه كند.»
دكتر كيمياگر: چگونه مصرف قند را كاهش دهيم
دكتر كيمياگر هم متخصص تغذيه است و هم اديب. شايد به همين دليل است كه گفتههايش به دليل تسلط خوبش بر زبان بر دل مينشيند. دكتر كيمياگر ميگويد: «الان قند براي بعضيها جزو لازم تغذيه است اما ميتوان به جاي آن از جايگزينهايي مثل توت و خرما استفاده كرد. در اين ميان يك نكته مهم است و آن اينكه يك خرما داراي 20 كالري و دو حبه قند نيز داراي 20كالري است بنابراين نبايد فكركنيم كه خرما يا كشمش و توت قند كمتري دارند. اما مزيت ميوههاي شيرين اين است كه قندشان طبيعي است و بهتدريج جذب بدن ميشوند و ضرر كمتري دارند. از سوي ديگر، ميوهها داراي فيبر و آنتياكسيدان هستند كه در پيشگيري از سرطانها نيز موثرند.» دكتر كيمياگر با تاكيد بر اينكه قند كالري زيادي دارد و ميتواند موجب چاقي و ديابت شود، ميگويد: «بهترين روش اين است كه چاي خود را تلخ بخوريم و اگر نميتوانيم اين كار را انجام دهيم، حداكثر 20 گرم در روز از قند و شكر استفاده كنيم.» دكتر كيمياگر ميگويد: «من معتقدم اگر همه غذاها به درستي و اعتدال مصرف شوند، هيچ خوراكياي كاركرد سمي ندارد.» اما چگونه مصرف قند را كاهش دهيم؟ پاسخ دكتر كيمياگر به اين سوال راهگشا است. «قندها را ريز كنيد و اجازه بدهيد چاي سرد شود و بعد مصرف كنيد. آبدارچي محل كارم، يك حبه قند را چهار قسمت تقسيم ميكند. اگر چه او اين كار را براي صرفهجويي انجام ميدهد اما اقدامش موجب سلامتي ما ميشود. ذايقه خود را نيز عادت دهيد كه چاي كمشيريني استفاده كنيد. ذايقه تغييرپذير است.»
دكتر قاروني: قند چربي خون را افزايش ميدهد
وقتي از دكتر قاروني، متخصص قلب و عروق در مورد مضرات استفاده از قند ميپرسم در پاسخ دست به يك آشناييزدايي ميزند و ميگويد: «همه ما با مضرات استفاده از قند بهعنوان يك ماده پركالري تا حدودي آشنا هستيم اما ضرر اصلي قند به دليل وجود تريگليسيريد آن است كه موجب تنگ شدن عروق كرونر ميشود و اثر آن در زنان بيشتر از مردان است. اگر با هر وعده چاي دو يا سه قند بخوريم به ميزان قابل ملاحظهاي تريگليسيريد خون افزايش مييابد. از سوي ديگر، قند اثر آرامبخش كافئين موجود در چاي را خنثي ميكند.» دكتر قاروني خودش از آن دسته افرادي است كه چاي را تلخ و بدون قند ميخورد و در اينباره ميگويد: «اگر افراد براي مدتي چاي را بدون قند بخورند آنگاه متوجه ميشوند كه اثر آرامبخش چاي بيشتر شده است. ممكن است در ابتدا ترك قند كار سختي باشد اما به مرور تبديل به عادت ميشود.» دكتر قاروني در ادامه صحبتهاي خود از قند اتهامزدايي ميكند و ميگويد: «مصرف قند اگر چه چاقي را به همراه دارد اما به طور مستقيم باعث ديابت نميشود، ولي موجب ظاهر شدن ديابت در ميان افرادي كه استعداد دارند، ميشود. ضايعات عروقي و انفاكتوس از ديگر مضرات استفاده از قند است.» وي در ادامه ميگويد: «ما به افراد توصيه ميكنيم كه به جاي قند و شكر از توت، كشمش يا خرما استفاده كنند اما در مصرف اين خوراكيها نيز بايد اعتدال داشت و از مصرف بيرويه آنها نيز پرهيز كرد و نبايد به جاي يك توت، يك مشت توت خورد.»
دكتر شيرين معماران: قند، آفت دندان است
در يك زمستان سرد كه با خستگي از سركار به خانه برگشتهايد و روي مبل لم دادهايد، هيچ چيز دلنشينتر از يك ليوان چاي داغ نيست اما متخصصان دهان و دندان ميگويند خوردن قند همراه با چاي باعث از بين رفتن دندانها ميشود و شما بايد دردسر بيدندان را به جان بخريد. دكتر شيرين معماران، متخصص پروتزهاي دنداني و ايمپلنت درباره مضرات استفاده از قند ميگويد: «قند و شكر ارتباط واضحي با سلامت دهان و دندان دارند. قند ميتواند انرژي لازم براي تجمع مجموع ميكروبها را روي سطوح دنداني تامين كند ضمن اينكه ماده مغذي مورد استفاده براي اين ميكروبها را نيز تامين ميكند كه در نهايت باعث توليد مواد اسيدي ميشود و همين اسيدها هستند كه موجب بروز خطرات پوسيدگي در دندانها ميشود. در ضمن قند به سلامت لثهها نيز لطمه وارد ميكند.» دكتر معماران در ادامه به نكته جالبي اشاره ميكند: «اگر هم ميخواهيد چاي را با قند بخوريد قند را در چاي حل كنيد و اين عادت ما ايرانيها كه اول قند را در دهان ميگذاريم و بعد چاي را ميخوريم يك عادت غلط است و پوسيدگي دندانها را بيشتر ميكند.» جالبتر از اين نكته هم آنكه تحقيقات انجام گرفته روي چاي سياه نشان ميدهد تركيبات موجود در چاي سياه رشد باكتريهاي مضر دندان را كه سبب پوسيدگي و ايجاد حفره در دندان شده و دندان را از بين ميبرد، متوقف ميكند. وي ميگويد: «همچنين چاي سبز با از بين بردن باكتريها به عملكرد خمير دندان و دهانشويهها كمك ميكند.» تحقيقات صورت گرفته نشان ميدهد كه شستشوي دهان با چاي سياه مانع تشكيلات پلاك ميشود و بوي بد دهان را از بين ميبرد.
منبع : سايت سلامت
دكتر استقامتي:
سالهاست نوشابه و قند را تحريم كردهام!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر